• Prijatelji

 • Društvena odgovornost

   

  "Slovenački poslovni klub posluje društveno odgovorno i u skladu sa svojim mogućnostima pomaže i podržava različite aktivnosti."

   

  Donacije u 2015.

  Decembar

  Slovenački poslovni klub ove godine je na novogodišnjem koktelu podržao organizaciju NURDOR, Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka. Obraćanjem predstavnika organizacije, postavljanjem štanda na kojem su gosti mogli donirati sredstva, i po simboličnim cenama su mogli da kupe magnete kao i čestitke.

  Maj

  Podršku je klub takođe pružio i ustanovi za decu i mlade Dečije selo „Dr Milorad Pavlović“ iz Sremske Kamenice

  April

  U aprilu je klub slanjem mail-a o velikoj akciji udruženja DEBRA, društvo obolelih od bulozne epidermolize, podržao ovu organizaciju. Takođe je o akciji pisano i u septembarskom Bilten-u Slovenačkog poslovnog kluba.

  Donacije u 2014.

  Decembar 

  Slovenački poslovni klub je i ove godine, u skladu sa svojim mogućnostima i novcem koji je sakupljen na novogodišnjem koktelu 9. decembra 2014. godine donirao sredstva Svratištu za decu Centra za integraciju mladih.

  Maj

  Slovenački poslovni klub je nakon poplava koje su zadesile Srbiju u maju 2014. godine, zajedno sa svojim članovima prikupio donacije – novčane i robne, kako bi pomogao ugroženim područjima i licima i to i dalje čini.

  Slovenačke i srpske firme odazvale su se apelu za pomoć i brzo reagovale i svako je pomogao koliko je mogao.

  S obzirom na to da je pomoć još uvek potrebna, Klub će svoju akciju nastaviti

  Donacije u 2013.
   

  Decembar 

  Slovenački poslovni klub je u skladu sa svojim mogućnostima i novcem koji je sakupljen na novogodišnjem koktelu donirao sredstva Svratištu za decu Centra za integraciju mladih.

  Božićni bazar

  Strane ambasade u Beogradu već niz godina pripremaju diplomatski božićni bazar, tradicionalnu priredbu na kojoj supruge diplomata (International women’s club) i drugih zaposlenih u ambasadama prodaju proizvode firmi iz svoje države i na taj način promovišu svoju kulturu i privredu, a firme imaju i mogućnost poklanjanja novca. Sav prihod ide u dobrotvorne svrhe. Slovenački štand je kao i do sada na bazaru ostvario odlične rezultate a tome su, doprineli i proizvodi i usluge slovenačkih firmi. Ove godine Božićni bazar održan je 1. decembra 2013. i u njegovoj organizaciji je učestvovao i Slovenački poslovni klub. Uz prijatnu atmosferu i druženje posetioci su mogli da na najlepši način osete i upoznaju Sloveniju. Zahvaljujemo se svim firmama koje su učestvovale u bazaru.

  Donacije u 2010.


  Solidarna humanitarna akcija  "Centra za socijalni rad Vrnjačka Banja"

  U povodu solidarne humanitarne akcije »Centra za socijalni rad Vrnjačka Banja« koji je dao inicijativu za izgradnju porodične kuće Ðorđević Nebojše, samohranog roditelju iz Vrnjaca, klub se priključio akciji prikupljanja sredstava za uspešnu realizaciji ovog projekta.

  Koncert mešovitog hora ”POMLAD”, iz Novog mesta

  Mešoviti hor »POMLAD«, iz Novog mesta, koji vodi dirigent Fernando Mehijas, održao je koncert u subotu, 26.juna 2010. u 19h u Katedralnoj crkvi Blažene Djevice Marije u Beogradu. Posle održanog koncerta priređena je u saradnji sa društvom Slovenaca »Sava« iz Beograda zakuska na kojoj je prisustvovalo oko 130 posetilaca (učesnika i uglednih zvanica).

  Dar za Bulevar – Znak da volimo Beograd

  ZSPK se donacijom priključio akciji prikupljanja sredstava za kupovinu novih platana u Bulevaru kralja Aleksandra . U ovoj akciju će novi drvored, sa ukupno 483 sadna mesta, biti brojniji od prethodnog za 60 stabala. Svako stablo biće obeleženo pločicom sa imenom donatora.

  Proslava Dana Slovenije

  Zajedničkom akcijom članova Kluba donirana sredstva Ambasadi Slovenije u R.Srbiji za realizaciju proslave Dana Slovenije i nastupa slovenačke umetnice, glumice i pevačice, Lara Janković

  Akcija Delta city DJ Battl

  Klub je donacijom finansijskih sredstava na ime troškova gostovanja mladog DJ Aneya iz Ljubljane podržao realizaciju projekta Delta city DJ Battl. Ovaj projekat je deo aktivnosti kluba u domenu zadovoljavanja potrebe za društveno odgovornim ponašanjem i pomoći mladim talentima te briga za oblasti koje nisu vezane za profit i ekonomiju.


  Donacije u 2009


  Zajednička humanitarna akcija Fonda "Ana i Vlade Divac" i restorana "Little Bay" u okviru kampanje "Možeš i Ti"

  Prikupljanja sredstava za zbrinjavanje jedne od mnogih izbeglih porodica koje još uvek žive u kolektivnom centrima u Srbiji. Novac namenjen za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Voštić, izbegloj sa Kosmeta.

  Koncert kamernog hora »IPAVSKA« iz Vipave

  Kamerni hor IPAVSKA, iz Vipave, održao je koncert u subotu, 12.septembra 2009. u 20h u Katedralnoj crkvi Blažene Djevice Marije, Beograd, Hadži Melentijeva 75, na povratku sa horskog takmičenja MOKRANJČEVI DANI u Neogotinu. Posle održanog koncerta priređen je koktel u saradnji sa društvom Slovenaca »Sava« iz Beograda.

  Proslava Dana Slovenije

  Zajedničkom akcijom članova Kluba donirana sredstva Ambasadi Slovenije u r.Srbiji za realizaciju proslave Dana Slovenije i nastupa tria Eroika.

  Dobrotvorna aukcija IK Klett

  Učešće na aukciji fotografija, održanoj 26.02.2009. u Dečijem kulturnom centru u Beogradu u cilju donacije – kupovine keramičke peći i opremanja kabineta za rad sa glinom i keramikom za potrebe OŠ »Kosovski božur« iz Kosovske Mitrovice


  Donacije u 2008


  Promotivna poseta novinara srpskih redakcija Sloveniji

  U četvorodnevnoj poseti, obilasku značajnih privrednih subjekata, upoznavanja kulturnih i prirodnih znamenitosti Slovenije, učestvuju predstavnici medija odnosno predstavnici sledećih redakcija: RTS-jutarnji program, Studio B, B92, TV Avala, Grazia, Maxim, Playboy, Casa, Viva, Blic,Yahting, Joy, Svet, CKM, FHM, Lepota i zdravlje, Status, Kvart, Press, 24 sata, Sofia, Ana,Večernje novosti..

  Međunarodna konferencija “KAKO POSPEŠITI INTEGRACIJU SRBIJE U EVROPSKU UNIJU”

  Realizacija međunarodne konferencije “KAKO POSPEŠITI INTEGRACIJU SRBIJE U EVROPSKU UNIJU”, u Beogradu 05.05.2008. u organizaciji Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju FEFA iz Beograda i Instituta za Evropske zadeve INEA iz Ljubljane.

  Nacionalni baleta iz Maribora sa baletskom predstavom Pret-a-Porter

  Za potrebe članova Slovenačkog poslovnog kluba obezbedjeno 100 karata u povodu gostovanja Nacionalnog baleta iz Maribora sa baletskom predstavom Pret-a-Porter, 17.04.2008. u Velikoj dvorani Sava Centra.


  Donacije u 2007


  Ansambel “SLOVENSKI OKTET” iz Ljubljane

  Koncert ansambla “SLOVENSKI OKTET” iz Ljubljane, održan je novembra meseca 2007. u Katedralnoj crkvi Blažene Djevice Marije, u Beogradu. Koncert su omogućili: Ured Vlade Republike Slovenije za Slovence po svetu, Društvo Slovenaca “SAVA” u Beogradu i Slovenački poslovni klub.

  Muzička škola Kosta Manojlović

  Zakup sale beogradske Filharmonije u okviru gostovanja solista i Big-bend orkestra učenika »Srednje glasbene in baletne škole« iz Maribora.

  Gitarski ansabl Muzičke škole »Franc Šturm«

  Za potrebe članova Slovenačkog poslovnog kluba obezbeđeno 50 karata za koncert gitarskog ansambla muzičke škole »Franc Šturm« iz Ljubljane koji gostuje u Sali beogradske filharmonije.


  Donacije u 2006


  OŠ Gornja Jablanica

  Pomoć u realizaciji fakultativnog putovanja u Sloveniju 40 učenika ove škole.

  Filološki fakultet – katedra za slovenački jezik

  Kupovina projektora EPSON S4 I ROLINE PLATNO ZA PROJEKTOR dimenzije 180×180.

  Koncert Marjane Lipovšek

  Za potrebe članova Slovenačkog poslovnog kluba obezbeđeno 100 karata za koncert primadone Marjane Lipovšek iz Ljubljane koja u okvuru programa Zvezde evropskih muzičkih scena gostuje u Sava centru.

  Tesla electric company- Atelje 212

  Za potrebe članova Slovenačkog poslovnog kluba obezbeđeno 70 ulaznica na ime pozorišne predstave »TESLA ELECTRIC COMPANY« u režiji Tomaža Pandura iz Ljubljane, koja u okviru programa proslave 50 godina pozorišta Atelje 212.


  Donacije u 2005


  DAN GRAF

  Za podršku štampanja i izdavanja knjige Konrada Kolšeka.


  Donacije u 2004


  FOND NJ.K.V

  Sredstva namenjena za renoviranje Instituta za akušerstvo i ginekologiju u Kliničkom centru u Beogradu.

   

   

   

   

  dynamicweb |Copyright © 2013 SPK Beograd | All rights reserved. | Tel.: +381 11 22 52 590 | klub@spk.rs