• Prijatelji

 • O nama


  "Mi smo glas i servis slovenačke privrede u Srbiji."


  Slovenački poslovni klub je asocijacija osnovana 2003. godine. Glavni cilj Kluba prilikom osnivanja bilo je da olakša i pomogne slovenačkim privrednicima prilikom poslovanja i investiranja u Srbiji. Pružao je podršku svim slovenačkim preduzećima koja su delovala na tada turbulentnom srpskom tržištu.

  Vremenom, Klub je rastao i unapređivao svoje delatnosti, prilagođavao ih vremenu i potrebama svojih članova. Danas je Slovenački poslovni klub moderna organizacija sa stalnom tendencijom rasta. Statutom Kluba je definisano da osnovnu oblast ostvarivanja ciljeva Slovenačkog poslovnog kluba predstavlja unapređenje privredne saradnje između Republike Srbije i Republike Slovenije. Ukratko rečeno, Klub predstavlja most između privreda Srbije i Slovenije.

  Ono što je karakteristično za poslovanje slovenačkih preduzeća u Srbiji su izuzetno dobri poslovni odnosi, stabilnost u radu, ali i činjenica da Slovenija važi za jednog od vodećih investitora u Srbiju, koji zapošljava relativno veliki broj ljudi i jača izvozne potencijale Srbije. I pored već intenzivne saradnje, zanimanje novih slovenačkih preduzeća za poslovne prilike u Srbiji i dalje raste. Slovenačke kompanije ulažu u veoma širok spektar privrednih sektora, kao što su trgovina, prehrambena, metalska i druga industrija.

  Kao svoje glavne ciljeve i karakteristike Klub ističe prijateljske veze, koje služe kao osnova dobre poslovne saradnje među članovima, saradnju sa državnim organima Srbije i Slovenije, saradnju sa privrednim komorama i poslovnim udruženjima, mogućnosti stručnih usavršavanja članova, informisanje članova o promenama i dopunama zakona, prosleđivanje informacija o mogućnostima ulaganja u Srbiju i Sloveniju, podržavanje dobre poslovne prakse i poslovnog morala, zaštitu interesa svojih članova i naravno društvenu odgovornost.

  Klub svojim članovima nudi različite događaje, koji su izrazito edukativnog karaktera i omogućavaju sklapanje izuzetnih poslovnih odnosa. Za dvanaest godina postojanja Klub je ugostio predsednike, predednike vlade, potpredsednike vlade, mnoge ministre, pomoćnike ministara,  guvernere, viceguvernere,  predsednike opština, državne sekretare, predsednike uprava, univerzitetske profesore, brojne predsednike komora, poslovnih udruženja, direktore eminentnih poslovnih subjekata. Pored navedenog, Klub stoji na raspolaganju svim svojim članovima za rešavanje svih problema sa kojima se prilikom poslovanja susreću na relaciji Srbija – Slovenija.

  Članstvo Kluba čine sva značajnija slovenačka preduzeća prisutna u Srbiji. Kao i veliki broj srpskih kompanija koje sarađuju ili žele da sarađuju sa slovenačkom privredom. Jedna od važnijih aktivnosti Kluba je povezivanje slovenačkih privrednika sa privrednim faktorima koji deluju u Srbiji. U tom smislu Klub sve više razvija saradnju sa njemu sličnim udruženjima i komorama, koja okupljaju preduzeća iz drugih zemalja.

  Intenzivne i bogate aktivnosti Kluba pored redovnih sastanaka na kojima gostuju eminentni predstavnici Srbije i Slovenije, obuhvataju i radne doručke, sportsko-poslovna druženja, seminare, panel diskusije i susrete za povezivanje sa drugim poslovnim asocijacijama. Sve ovo doprinosi da mnoge kompanije slovenačke i srpske sve više prepoznaju svoj interes u saradnji sa nama i izražavaju želju da nam se i zvanično pridruže.

  Mi smo glas i servis slovenačke privrede u Srbiji i na sva vaša pitanja ćemo sa zadovoljstvom odgovoriti.

   

  dynamicweb |Copyright © 2013 SPK Beograd | All rights reserved. | Tel.: +381 11 22 52 590 | klub@spk.rs